Spoedverwijzingen naar de GGZ

CaleidoZorg, Cura GGZ en Mentaal Beter zijn in samenwerking een pilot gestart om spoedverwijzingen voor volwassen GGZ-patiënten in de regio Midden-Brabant mogelijk te maken. In deze samenwerking vindt een gezamenlijke behandeling van GGZ-patiënt plaats. Met een GGZ-spoedverwijzing wordt de verwijzing van de huisarts naar het GGZ-samenwerkingsverband bedoeld waarbij het een urgent psychiatrisch probleem betreft waarvoor beoordeling binnen twee weken noodzakelijk is om schade te voorkomen. Het betreft geen crisiszorg.

Aangezien dit een forse aanpassing vraagt in de werkwijze binnen de genoemde organisaties en het een grote regio betreft, is ervoor gekozen om te starten met een klein aantal praktijken. In de eerste fase hebben ruim 20 patiënten de nieuwe route doorlopen. De ervaringen van zowel patiënten, huisartsen alsmede de GGZ-organisaties zijn zeer positief.

Begin 2023 wordt het proces geëvalueerd en zullen verbeterpunten worden opgepakt. Op het moment dat dit is gerealiseerd en het nieuwe proces succesvol verloopt kunnen andere praktijken ook aansluiten.


Meer nieuws

21 december 2023

Regioplan 'Samen Zorgen voor Morgen' gaat rollen!

Op maandag 18 december en in aanwezigheid van ruim 130 betrokkenen is de aftrap gegeven voor het  regioplan ‘Samen Zorgen

Lees meer
19 september 2023

CaleidoZorg vanaf nu ook in Amsterdam

CaleidoZorg heeft de visie om de zorg bereikbaar en betaalbaar te houden voor iedereen. Wij hebben met dat in gedachten

Lees meer
30 juni 2023

Moovd onderzoekt effectiviteit van digitale trauma therapie

De Nederlandse startup Moovd ontwikkelt digitale therapieën als Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) en Digital Eye Movement Desensitization and Reprocessing (DEMDR). Vandaag maakt Moovd – in

Lees meer