Samenwerken doen we heel graag.

In de regio Rotterdam/ Rijnmond hebben GGZ-instellingen BuurtzorgT, CaleidoZorg, Fortagroep, HSK, Mentaal Beter en de Parnassia Groep besloten om een unieke samenwerking aan te gaan. De Transfertafel wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de zorgvraag van patiënten die in de regio op de wachtlijst staan. De betrokken GGZ-instellingen hebben toegezegd om informatie over hun wachtlijsten onder elkaar uit te wisselen. De patiënten die op de wachtlijst staan bij een zorgaanbieder met een lange wachtlijst krijgen een plek aangeboden bij een zorgaanbieder zonder of met een korte wachtlijst. Op deze wijze kunnen wachtende patiënten adequaat worden doorverwezen naar andere zorgaanbieder binnen de regio. Uiteindelijk beslissen patiënten zelf of ze gebruik willen maken van dit aanbod of op de wachtlijst blijven van de instelling van hun voorkeur.

DSW Zorgverzekeraar, GGZ Delfland, Huisartsenkring WSD, Psyzorg Hoflanden, CaleidoZorg, G-Kracht en gemeenten in DWO (regio Delft, Westland en Oostland) en NWN (regio Nieuw Waterweg Noord) hebben onder leiding van ZEL, in het voorjaar van 2021 een gemeenschappelijke visie voor de GGZ ontwikkeld (een gemeenschappelijke visie voor de GGZ)

Wachtlijsten in de GGZ zijn een hardnekkig probleem. Om te voorkomen dat mensen onnodig lang op een behandeling moeten wachten, wordt er door zorgverzekeraars en GGZ aanbieders gewerkt aan verschillende oplossingen. Waaronder ook de Transfertafel Midden-Brabant, waarbij GGZ Breburg, Mentaal Beter, Caleidozorg en Zorggroep Pro RCH nauw betrokken zijn

  • EposZilos (elektronisch patienten dossier)
  • BasisBeraad
  • Verzekeraar CZ
  • Verzekeraar DSW
  • Verzekeraar VGZ
  • Verzekeraar Zilveren Kruis
  • Samergo

We helpen je graag verder.

088 456 44 00

088 456 44 00