Psychische hulp nodig? Wil je werken aan jezelf vanaf een plek waar jij je thuis voelt en op een flexibel tijdstip? Dan ben je bij CaleidoZorg Online aan het juiste adres. Wij bieden jou de mogelijkheid om met behulp van een online (GZ-, klinisch-) psycholoog jouw klachten aan te pakken zodat je snel weer door kan. Dit doe je vanuit huis of een andere vertrouwde omgeving waar jij je op je gemak voelt. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en je smartphone, tablet, laptop of computer met webcam.

Alle gesprekken met jouw online psycholoog worden gevoerd in een veilige online omgeving via beeldbellen en chat. Op deze manier hebben wij persoonlijk contact, maar wel vanaf de plek waar het jou het beste uitkomt.

 

Voordelen van online therapie op een rij.

Of je nu afgelegen woont, geen vervoer hebt of aan huis gebonden bent: een online psycholoog is altijd bereikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Dat bespaart je reistijd en -kosten. Veel online-therapeuten zijn ook in de avonduren of in het weekend beschikbaar. Ze zitten bijvoorbeeld niet vast aan de openingstijden van hun (ggz-)praktijk. Ook kan het zijn dat ze zelf op afstand en vanuit een andere tijdzone werken. Dat kan heel voordelig uitpakken. Die flexibiliteit is erg praktisch als je weinig tijd of een steeds wisselend schema hebt. Zo kun je toch met regelmaat gesprekken inplannen.

Online therapie is een uitkomst voor mensen die in het buitenland wonen. Omdat het volledig locatie onafhankelijk is, kun je gewoon bij een Nederlandssprekende psycholoog terecht.  Een groot voordeel van online therapie is het feit dat je het vanuit huis kunt volgen. Sommigen voelen zich daar het meest op hun gemak. Je wordt niet afgeleid, kunt je beter concentreren en durft waarschijnlijk opener te zijn over wat er speelt. Zo kom je sneller tot de kern van een probleem en is de behandeling het meest effectief. Je kunt na een sessie bovendien lekker op je eigen bank blijven zitten en het gesprek even laten bezinken. Wel zo fijn!

 

Blended of Hybride

We doen dan precies hetzelfde als hierboven, maar dan kom je af en toe naar onze behandellocatie. Soms vinden we het namelijk belangrijk om elkaar in levende lijve te spreken. Bijvoorbeeld als er sprake is van medicatie die voorgeschreven wordt door een van onze psychiaters.