Standaard intakes kunnen soms minder gericht zijn op herstel. Zo’n intake richt zich dan onvoldoende op de kansen, de sterktes en de wereld eromheen. Een Herstel Ondersteunende Intake doet dit wel, waardoor jouw herstel beter, sneller en structureler wordt.
Dat klinkt goed. Hoe gaat dat in zijn werk?
Bij een HOI intake zijn zowel een (regie)behandelaar aanwezig als een ervaringsdeskundige. Deze combinatie zorgt ervoor dat we ons beter kunnen verdiepen in jouw onderliggende problematiek. Focus in dit gesprek is het helder krijgen van de kracht en de mogelijkheden in jezelf. Zo wordt duidelijk wat jij nodig hebt om doelgericht aan je herstel te werken. We doen dat in een omgeving die gastvrij en veilig voelt. We vinden hospitality – ‘healing environment’ – dan ook een belangrijk onderdeel van deze aanpak. We doen er voor jou alles aan om je veilig te laten voelen.
Is het ook voor mij geschikt?
Zeker. Als jij een volwassene met een GGZ-verwijzing bent, kom je aanmerking voor HOI.
Wie is erbij aanwezig?
Jij, een ervaringsdeskundige en een regiebehandelaar. Zo zorgen we dat de kwaliteit van jouw intake beter wordt. Je voelt je door deze aanpak gezien en begrepen waardoor de kracht in jezelf wordt aangeboord om eigen regie en verantwoordelijkheid te nemen. We zeggen niet voor niets: samen maken we beter.
Wat is het voordeel van HOI?
Je zal, doordat je zelf ook actief aan de slag gaat met zelfhulp die je wordt aangeboden door ervaringsdeskundigen, minder lang in behandeling zijn. Jouw eigen krachten worden aangeboord, waardoor je na het traject kunt terugvallen op die eigen kracht.