Nieuw samenwerkingsverband Rijnmond Mentaal Gezond van start

Op dinsdag 1 oktober 2024 vond de aftrapbijeenkomst van samenwerkingsverband Rijnmond Mentaal Gezond plaats in aanwezigheid van ruim 30 bestuurders en andere vertegenwoordigers van zorgaanbieders uit het domein Mentale gezondheid. Het samenwerkingsverband heeft als doel om de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiëntie van de mentale gezondheidszorg in Rotterdam en Zuid-Hollandse Eilanden te waarborgen en te verbeteren. Dit nieuwe initiatief markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen de betrokken partijen binnen het domein Mentale Gezondheid.

Gastspreker dr. prof. Philippe Delespaul, expert op het gebied van mentale gezondheid, benadrukte het belang van innovatieve aanpakken in de zorg. Hij ging in op de uitdagingen waarmee het werkveld momenteel te maken heeft en pleitte voor een radicale verandering om de impact en waarde van het domein Mentale Gezondheid te vergroten.

Bas Molijn, bestuurder van Antes en mede-initiatiefnemer van het samenwerkingsverband, lichtte toe hoe de betrokken partijen gezamenlijk tot een impactvolle samenwerking gaan komen. Met de oprichting van Rijnmond Mentaal Gezond versterken we niet alleen onze samenwerking, maar ook elkaar. Zo kunnen we doorbraken realiseren op cruciale vraagstukken die binnen het domein Mentale Gezondheid spelen, aldus Molijn.

Een andere belangrijke meerwaarde van het samenwerkingsverband is een effectievere bestuurlijke vertegenwoordiging. Bas Molijn (Antes) en Him Vishnudatt (CaleidoZorg) nemen namens Rijnmond Mentaal Gezond deel aan de Bestuurlijke IZA Alliantie, waar zij het domein Mentale Gezondheid vertegenwoordigen. Dit zorgt voor een betere onderlinge afstemming, verbinding en informatie-uitwisseling tussen bestuurlijke tafels en de betrokken zorgpartijen. Met Rijnmond Mentaal Gezond is er nu een duidelijk aanspreekpunt voor stakeholders, stelt Him Vishnudatt. Waar voorheen meerdere partijen benaderd werden over hetzelfde thema, zorgt het samenwerkingsverband Rijnmond Mentaal Gezond voor een efficiëntere communicatie en afstemming, wat de slagkracht van het mentale gezondheidsdomein vergroot.

Door de krachtenbundeling tussen zorgaanbieders en een sterkere vertegenwoordiging, kunnen we meer impact maken en samen doorbraken realiseren op belangrijke onderwerpen die spelen. Dit betekent betere zorg voor de inwoners van de regio, met meer focus op integrale en regionale samenwerking en innovatie. De gezamenlijke inspanningen van de betrokken partijen zullen de zorg in de regio blijvend versterken en verder ontwikkelen.

Wil je meer weten over het samenwerkingsverband Rijnmond Mentaal Gezond of heb je vragen? Neem dan contact op via info@rijnmondmentaalgezond.nl  


Meer nieuws

21 december 2023

Regioplan 'Samen Zorgen voor Morgen' gaat rollen!

Op maandag 18 december en in aanwezigheid van ruim 130 betrokkenen is de aftrap gegeven voor het  regioplan ‘Samen Zorgen

Lees meer
19 september 2023

CaleidoZorg vanaf nu ook in Amsterdam

CaleidoZorg heeft de visie om de zorg bereikbaar en betaalbaar te houden voor iedereen. Wij hebben met dat in gedachten

Lees meer
30 juni 2023

Moovd onderzoekt effectiviteit van digitale trauma therapie

De Nederlandse startup Moovd ontwikkelt digitale therapieën als Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) en Digital Eye Movement Desensitization and Reprocessing (DEMDR). Vandaag maakt Moovd – in

Lees meer