Wie ziek is geweest en weer herstelt, heeft een verhaal, een ervaring. Deze verhalen kunnen anderen helpen om inspiratie op te doen voor het eigen herstel. De onderstaande reacties zijn afkomstig van een groep patiënten die te maken hebben met overgewicht. Zij krijgen individuele behandeling, ondernemen samen activiteiten en worden daarin begeleid door CaleidoZorg. Om de privacy van de betreffende patiënten te waarborgen, worden de verhalen anoniem gepresenteerd.

“Gezellig, vertrouwd, privé, altijd vriendelijke gezichten en de koffie en thee staat altijd klaar. We sporten goed, en we gaan met een goed gevoel weer naar huis.  En het mooie is: ook al voel ik me niet lekker, ik ga toch, want daarna voel ik me altijd weer beter.”

“Vroeger koste het me moeite om van de bank af te komen om iets te gaan doen en nu sta ik zonder nadenken op en ga ik weer gewoon dingen doen.”

“Iedere week bij de dokter op de weegschaal gaan staan is altijd een spannend moment. Als ik dan weer afgevallen ben, ben ik blij en loop naar de bewegingsstudio en vertel het aan de behandelaar en aan de andere lotgenoten. Soms is ‘t zo gezellig dat ik niet weg wil gaan. Dan zit ik daar wel een halve dag (zoals velen). We zijn tegelijkertijd aan het sporten en praten en daarna drinken we gezellig een kopje koffie of thee.” 

“We worden zowel bij de dokter en de psycholoog als bij de andere medewerkers altijd hartelijk en vriendelijk ontvangen en daarvoor kom je ook altijd weer terug. Het maakt mij heel rustig en lucht mij op als ik eerst bij de psycholoog ben geweest en daarna ga sporten: dan voel ik me weer helemaal goed.” 

“Als het niet zo ver weg was voor mij, dan zou ik elke dag willen komen. Ik geniet enorm en we kunnen ook in onze eigen taal praten.”

“Ik krijg complimenten van de omgeving en thuis ben ik ook rustiger en gezelliger met de kinderen en mijn man. Ik ben vaak eerst moe als ik bij de psycholoog geweest ben, maar snel daarna voelt het alsof er een zware last van mijn schouders is gevallen en voel ik mij enorm opgelucht.”